Címlap
BoardPort a Facebookon
Tudnivalók

KRESZA pályán mindig betartsuk az írott és íratlan szabályokat. Bár egyéi sportról van szó, a pályát rendszerint sok más boardossal és síelővel fogjuk megosztani, akikre tekintettel kell lennünk. 

A nemzetközi szövetség, a FIS lefektette a havas sportok KRESZ szabályait, amelyek kicsit kiegészítve körülbelül így néznek ki: 


1. Csak akkor menjünk egyedül a pályán, amikor már képesek vagyunk irányítani deszkánkat és a megfelelően kanyarodni, kikerülni tárgyakat, embereket és megállni is biztonsággal tudunk. Tudjuk hol vannak a határaink


2. Előzés esetén figyeljünk, hogy nehogy elüssük az előttünk haladót. Figyeljünk az ő mozgására és legyünk felkészülve arra, hogy irányt vált. 


3. Soha nem a pálya közepén üldögéljünk, igyekezzünk jól látható helyen, nem egy letörés alatt és a pálya szélén megállni. Esésnél – ha tudunk – minél előbb álljunk fel, hogy mások is lássanak. 


4. Induláskor nézzünk körül, hogy szabad az út


5. Ha gyalogolni akarunk le- vagy fel a hegyen, akkor ezt a pálya szélén tegyük. 


6. Mindig tartsuk be az adott pálya egyedi szabályait, és figyeljünk oda a jelzésekre, tiltásokra. 


7. Legyünk tekintettel az időjárásra és készüljünk arra, hogy a hegyen az gyorsan változhat. 


8. A freestylehoz kellő gyakorlat kell, és akkor is csak kicsivel kezdjünk. Ne menjünk rá az ugratóra, ha nem láttuk előtte, hogy mekkora az valójában, milyen hosszú az asztal és milyen a érkező. Ugyanígy legyünk körültekintőek slide elemekkel is. 


9. Ha balesetnek részesei vagyunk, sohase hagyjuk el a helyszínt. Szemtanúként is nyújtsunk megfelelő segítséget és szükség esetén igyekezzünk segítséget, szakszerű mentést hívni. A segítségnyújtás kötelezettség is. Balesetnél aki jelen volt, annak kötelezettsége a személyazonosság megadása. 


10. Soha se térjünk le a pályáról egyedül és mindig maradjunk társainkkal együtt. Jó ha a pályán is maradnak olyan akik tudnak arról merre mentünk.

kob tábor
Freeski.hu
Sporttábortár:  táborok egy helyen!

www.burton.hu

www.fundangosports.com

Magyar Snowboard Szövetség: www.msbsz.hu

www.dipnet.hu

www.store13.hu

www.lorider.hu
info@boardport.hu | Boardport.hu, A magyar snowboardportál. Impresszum, média ajánlat Minden jog fenntartva, 2007-2011